Pensionstalling

Voor pensioenstalling hebben wij de beschikking over diverse boxen met verschillende afmetingen en deze zijn ruim voorzien van stro. Er is gekozen voor een opennoksysteem waardoor er voldoende ventilatie is in de stallen.

De paarden worden verspreidt over de dag vijf keer gevoerd waarvan minimaal drie keer per dag ruwvoer en twee maal per dag krachtvoer. Hierbij staat de hoogwaardige kwaliteit van de voeding bij ons hoog in het vaandel. De hoeveelheid voeding wordt hierbij afgestemd op de behoefte/arbeid/leeftijd/karakter van het paard.

De paarden worden door ons aan de hand standaard vijf dagen per week (ma t/m vr) buiten gezet. Voor de paarden is er in het weideseizoen ruime weidegang. Dit is mogelijk in een groep of individueel. Het aantal uren dat ze buiten staan is bespreekbaar. In de winter staan de paarden op ruime paddocks.

Er is een mogelijkheid tot het volgen van instructie voor dressuur en springen door de aan stal verbonden gediplomeerde instructeurs. Indien je een andere discipline beoefent waarin wij je niet kunnen faciliteren is het toegestaan om instructie van buiten af mee te nemen, hierbij rekenen wij een kleine bijdrage.

Tevens bieden wij de mogelijkheid voor pensionklanten om kosteloos lid te worden van onze stal. Waardoor je deel kan nemen aan KNHS wedstrijden zonder hier een rijvereniging voor nodig te hebben.

Onze dierenarts begeleidt een goed stal management en is snel oproepbaar. Daarnaast ben je vrij in de keuze van jouw dierenarts, hoefsmid, osteopaat of tandarts. We kunnen je wel verwijzen hiervoor.

Standaard wordt er 1 keer per jaar voor influenza-tetanus geënt. Daarnaast wordt er 1x per jaar een breed spectrum wormenkuur gegeven en wordt er 3 keer per jaar een mestballen onderzoek gedaan. Dit zit allemaal in het stalgeld, mocht er uit het mestonderzoek blijken dat uw paard wormen heeft, dan wordt er een wormenkuur geadviseerd, deze kuur komt voor rekening van de klant.

Via een besloten Facebook-groep krijgen alle pensionklanten actuele informatie met betrekking tot het pension. Via de openbare facebook pagina delen wij leuke nieuwtjes en activiteiten.